Kaverbiff på öppen eld!
Kärt barn har många namn: Barbecue, barbeque, BBQ, Bar-B-Q, Bar-B-QUE, Bar-B-Cue men hur du än stavar det så är betydelsen den samma: Mört rostat kött, med en härligt "rökig" smak och en spetsig sås. Detta är verkligen en sann Amerikansk kulturtradition!
Och som så många andra Amerikanska traditioner (halloween, Burger King och TV-middagar) så kommer den att anammas fullt ut och tas emot med öppna armar ifrån oss i MTV-Sverige! Men nu är det bara att tända grillen, och låta den härligt "köttiga" kaverbiffen få ta över rodret. Varsågod!
Ingredienser:
- 1 kg högrev eller märgpipa
- 1 kg picknickbog
- 2 kg innanlår
- 1 liten bogstek eller bringa, det kan också funka med en hel kotlettrad
- 4 pkt bacon
Du behöver:
En matberedare eller en kraftfull mixer och en vanlig kokplatta, plus förstås en varm grill! Allt kött ska först bli till en smet, sedan ska smeten grillas till underbara biffar. På så vis slipper man uppleva senor och ben, allt blir mixat och alltid så mört och saftigt som det bör, vilken grej!
Gör så här:
Grillen måste vara varm som en svets! Först kokar du samtligt kött för att sedan rensa det och köra det i matberedare eller mixer till en "kött-gröt". Den ska sedan klickas ut på grillen och stekas till nya saftiga biffar. Det är vad jag kallar Kaverbiff!
- Högrev, picknickbog, innanlår, bogstek, bringa, märgpipa och bacon ska ner i en stor gryta med mycket vatten i, med ben och allt.
- Låt detta stå länge och koka (upp till två timmars koktid) tills det att köttets färg har försvunnit helt.
- Sedan är det dags att montera kniven i matberedaren, använd ett durkslag och skölj Kavern (alltså de fasta bitarna ur ihopkoket) tills detta har kallnat, för nu ska vi in och jobba i själva köttet! Rensa bort hinnor och grova kärl. Benen lämnas med fördel och gör faktiskt så att konsistensen på kavern blir fastare och bättre. Hacka alltsammans i matberedaren till en jämn smet och klicka ut smeten på grillen med hjälp av en matsked.
- Grilla biffarna på båda sidorna.
Vips! Nu har du också gjort ett par riktigt möra kaverbiffar av en ansenlig mängd kött, nu fattas bara såsen.
Garnering och sås
BBQ-sås eller kör med ketchup.