Kaverbiff sponsrad av Burger King 🔥
Köttet som serveras i restauranterna kommer från ett djur som tidigare levde sitt egna liv fritt från bekymmer och besvär. Sedan "grillas" det över öppen eld - så kallade "levande ljus".
- När elden flammar upp över biffen så skapas en härlig karamellisering på ytan, kavern svettas ut de goda köttsafterna som kommer rakt inifrån kaverns hjärta, säger Peder Bromsén på Taste And Flavouring, Burger Kings sverigekontor.
Ständig utveckling
På Burger King jobbar man ständigt med produktutveckling.
- Skit i halloumiburgarna, eller förresten jag tar tillbaka det, säger Peder.
- Smak är A och O i vår bransch, den senaste trenden med halloumi och burgare med falskt kött från växtriket har fått många att återvända för att smaka av köttet.
Taste And Flavouring har ju länge jobbar med nya smaker, och när vi hörde om kaverbiffen så small det till på hjärnkontoret.
- Kaverbiffen är verkligen att gå emot strömmen, i det pågående köttkriget.
Stoppa inte korvarna i hud!
Korvstoppning i djurhudar för tankarna tillbaka till stenålderns diet, då man gick runt i djurhudar och åt kött. Glöm aldrig att världens första kondom kom ifrån djurtarm (som ju kan ses som en sorts hud - fast på djurens insida). Viss kaver stoppas in i djurhudar, så som man gjorde på gammelfarfars tid ute i stugorna. Resultatet är en tindrande korv som jag själv både har vart med att utveckla och stoppa i mun. Men fokusgruppen sa "nej, vi ska inte har kavern i hud". Vår VD på det amerikanska huvudkontoret fick slutordet och var helt på det klara med att "Kavern skall inte stoppas in i hudar utan ligga helt näck mellan två brödhalvor på Burger Kings alla restauranter runt om i världen!".